Brandingenjör 2021

Östersund är en bra stad att växa i och Jämtlands län en fin plats att bo på. Här finns såväl tillväxt som framtidstro. Vi har närheten till både staden och fjället och industrietableringar och stora satsningar inom turistnäringen. Just nu finns dessutom även en ledig tjänst som brandingenjör på Räddningstjänsten Jämtlands förebyggandeavdelning.

Räddningstjänsten Jämtland omfattar de sju kommunerna Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Östersund. Förbundet har sin huvudstation på Trygghetens hus i Östersund samt 30 RiB-stationer fördelade i medlemskommunerna.

Arbetsuppgifter

Som brandingenjör på förebyggandeavdelningen deltar du i hela förbundets olycksförebyggande arbete. Arbetet innehåller exempelvis tillsyner enligt lagen om skydd mot olyckor och lagen om brandfarliga och explosiva varor, tillståndshantering, remissärenden och hantering av automatlarmsavtal. Det finns även möjlighet att själv påverka innehållet i tjänsten och du får möjligheten att vara delaktig i eller själv driva utvecklingen av vår förebyggande verksamhet. På avdelningen får du kollegor med stor erfarenhet och kompetens som stöttar och hjälper dig i det dagliga arbetet. Efter introduktion är ambitionen att du kommer ingå i den utryckande organisationen som inre befäl.

Kvalifikationer

För att klara av tjänsten ser vi att du har:

  • Brandingenjörsexamen
  • Körkort B
  • Genomfört MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB)

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från förebyggande arbete inom brandskydd

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående och initiativtagande då vi gärna ser att våra medarbetare driver eget utvecklingsarbete inom ramen för tilldelade ansvarsområden. Vi tror att du har god samarbetsförmåga och är duktig på såväl muntlig som skriftlig kommunikation.  

Räddningstjänsten Jämtland har som mål att öka mångfalden i organisationen. Vi värdesätter därför de perspektiv som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Anställningsvillkor

Lön och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas de första 6 månaderna.

Din huvudsakliga anställningsort kommer att vara Östersund men vi ser även positivt på viss mån av distansarbete hemifrån eller från någon annan del av Jämtland. Vi erbjuder även goda möjligheter till friskvård och tycker det är viktigt med en balans mellan arbete och privatliv.  

Sista ansökningsdag

Vi vill att du skickar dina ansökningshandlingar senast den 31 oktober 2021 till: info@rtjamtland.se

Frågor

För mer information om tjänsten kontakta:
Mats Sundbom, Chef Förebyggandeavdelningen, 063-14 80 70, mats.sundbom@rtjamtland.se

Fackliga företrädare

Sven-Erik Svensson, Vision, 063-14 80 75, svenerik.svensson@rtjamtland.se
Martin Jonsson, Sveriges Ingenjörer, 063-14 80 74, martin.jonsson@rtjamtland.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Räddningstjänsten Jämtland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.