1. Startsida
  2. Jobba med oss
  3. Lediga tjänster
  4. Handläggare brandfarlig och...

Handläggare brandfarlig och explosiv vara

Nu söker Jämtlands räddningstjänstförbund en handläggare inom framför allt brandfarlig och explosiv vara. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss och arbeta för ett samhälle med färre olyckor och ökad trygghet.

Tjänsten är placerad på vår Förebyggandeavdelning. Utöver ärenden kopplat till brandfarlig och explosiv vara arbetar avdelningen bland annat med tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor, information och rådgivning till enskilda samt frågor som rör sotning och brandskyddskontroll. Vi är också remissinstans för våra medlemskommuner i plan- och byggärenden där vi bevakar frågor kring brandskydd och säkerhet.

Om jobbet

Du kommer att bli anställd som brandinspektör och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer initialt att vara kopplade till tillsyn och tillståndshandläggning av ärenden enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor. På sikt ser vi goda möjligheter till fortbildning och att arbeta även med andra arbetsuppgifter inom förebyggandeverksamheten. Innan du börjar handlägga ärenden kommer du att genomgå en individanpassad introduktionsutbildning beroende på din tidigare erfarenhet och bakgrund.

Om oss

Jämtlands räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggandeverksamhet enligt lagen om skydd mot olyckor i alla åtta kommuner i Jämtlands län. Vi har 35 brandstationer och 9 räddningsvärn, de allra flesta av våra cirka 600 medarbetare är brandmän i beredskapstjänst. Heltidspersonal har vi i huvudsak på brandstationen i Östersund som också kommer att vara din huvudsakliga arbetsplats.

Vårt erbjudande

Jämtlands räddningstjänstförbund erbjuder en välkomnande, professionell och pålitlig kultur. Som medarbetare på Förebyggandeavdelningen har du tillgång till stöd och hjälp från erfarna kollegor men du har också stor möjlighet att själv påverka och förbättra avdelningens arbete. Vi provar gärna nya idéer och utvecklar våra arbetssätt. Som medarbetare på räddningstjänsten får du friskvårdstid under arbetstid, fria arbetskläder och goda möjligheter till balans mellan arbete och privatliv. Alla medarbetare omfattas givetvis av kollektivavtal.

Om dig

Vi söker dig som trivs lika bra med arbete bakom skrivbordet som ute på fältet. Som person är du självgående och noggrann men har samtidigt förmågan arbeta för avdelningens bästa och att samarbeta med dina kollegor. Det är viktigt att du är duktig på såväl skriftlig som muntlig kommunikation. Vi ser också gärna att du är initiativtagande eftersom vi vill att våra medarbetare ska ha möjlighet att driva eget utvecklingsarbete inom ramen för tilldelade ansvarsområden.

Krav

  • Du har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis byggnadsteknik, miljövetenskap eller skydd mot olyckor eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
  • Körkortsbehörighet B
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

  • Utbildning/erfarenhet inom skydd mot olyckor eller brandsäkerhet
  • Utbildning/erfarenhet inom juridik
  • Utbildning/erfarenhet inom kemi/farliga ämnen
  • Erfarenhet från tillsyn, tillståndshantering eller motsvarande inom statlig eller kommunal verksamhet

Anställningsvillkor

Lön och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas de första 6 månaderna.

Din huvudsakliga anställningsort kommer att vara Östersund men vi är öppna för viss mån av distansarbete hemifrån eller från någon annan av förbundets brandstationer.

Ansökan

Vi vill att du skickar dina ansökningshandlingar senast den 1 mars 2024 till: rekrytering@rtjamtland.se

Märk ansökan med “Rekrytering, handläggare brandfarlig och explosiv vara”.

Frågor

För mer information om tjänsten kontakta:
Mats Sundbom, Chef Förebyggandeavdelningen, 063-14 80 70, mats.sundbom@rtjamtland.se

Fackliga företrädare

Martin Jonsson, Sveriges Ingenjörer, 063-14 80 74, martin.jonsson@rtjamtland.se