Räddningstjänsten Jämtland Hem Ledord - Den åttuddiga stjärnan

Du är här:

Brandmän - En resurs på arbetsplatsen

Överallt i samhället finns det risker och deltidsbrandmännens arbete är mycket viktigt för säkerheten och tryggheten. Med personal i beredskap på ditt företag görs stor nytta för hela bygden. På köpet får du viktig kompetens i brandskydd, livräddning, kemikaliehantering, arbetsskydd med mera.

Bild från branden på Octowood i Kälarne.

Bild från branden på Octowood i Kälarne.

VD:n hyllar sina anställda

Den 24 maj 2015 startade en brand på stolpfabriken Octowood i Kälarne, Bräcke kommun. Fem av de anställda var brandmän. Leif Berglund, företagets vd, hyllar deras insats:

– Med deras kunskap gick branden att begränsa. Ingen behövde ge order till dem. De visste var traktorn var och de visste var pallgafflarna var för att ta bort virke från virkesmagasin där det skulle kunna brinna. Allt som någon skulle ha behövt tänka på, kunde de här killarna. Tack vare dem, och all övrig räddningsinsats, tror jag att vi kunde säga att vi kunde begränsa skadan till vad den nu blev, halva byggnaden är faktiskt kvar, säger Leif.

Fler brandmän behövs i vårt län

I förbundets sju kommuner finns 30 deltidsstationer. På några av orterna behöver vi anställa nya brandmän. Läs mer om uppdraget och vilka stationer som söker brandmän!

Sidan är uppdaterad 2020-04-15

Räddningstjänsten Jämtland

Tel 063-14 80 00
info@rtjamtland.se

Besöksadress

Fyrvallavägen 4
831 43 Östersund

Postadress

Box 71
831 21 Östersund​

Fakturaadress

Box 705, Referens 744700
831 28 Östersund