Räddningstjänsten Jämtland Hem Ledord - Den åttuddiga stjärnan

Du är här:

Media – så når du oss

Har ni frågor om våra brandstationer? Eller behöver ni en förklaring av vår budget? Här finns en kontaktlista för media till några av våra medarbetare.

Jämtlands Räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund som ägs av kommunerna Östersund, Krokom, Strömsund, Berg, Bräcke, Ragunda och Härjedalen.

Inre befäl

Om du har du frågor kring pågående räddningsinsatser så ringer du vårt Inre befäl på telefonnummer 063-51 10 09.

Kom ihåg att de arbetar med insatsledning så tänk igenom dina frågor och var koncis när du ringer upp. Ibland svarar de inte och då beror de på att de arbetar med en räddningsinsats.

Direktionen, förtroendevalda

Direktionen består av förtroendevalda från de olika medlemskommunerna. Direktionens ordförande och vice ordföranden svarar på frågor om de politiska besluten som rör förbundet. Det kan vara frågor kopplade till handlingsprogram, förbundsordning, budget och annat som styrs av politiska beslut.

Stephen Jerand (kd), Östersund, ordförande

Tjänstemän

Lars Nyman, Förbundschef/Räddningschef
Ger svar på övergripande frågor som handlar om till exempel verksamhetens budget, arbetsmiljöfrågor, samverkan med andra myndigheter, förbundets brandstationer, bemanning, förmåga, utbildning, olycksutredning.
063-14 80 30, lars.nyman@rtjamtland.se

Håkan Olsen, Chef Förebyggandeavdelningen
Ger svar på frågor som handlar om förebyggande arbete, till exempel tillsynsverksamheten, tillståndsgivning, samhällsplanläggning och sotning.
063-14 80 70, hakan.olsen@rtjamtland.se


Foton skogsbränder

Nedan finns ett antal foton kopplat till skogsbränderna sommaren 2018. Bilderna är fria att använda för media, med byline Räddningstjänsten Jämtland.

Räddningstjänsten Jämtland

Tel 063-14 80 00
info@rtjamtland.se

Besöksadress

Fyrvallavägen 4
831 43 Östersund

Postadress

Box 71
831 21 Östersund​

Fakturaadress

Box 705, Referens 744700
Org. 222000-1560
831 28 Östersund