1. Startsida
  2. Jobba med oss
  3. Brandmän - En...

Brandmän - En resurs på arbetsplatsen

Överallt i samhället finns det risker och brandmännens arbete är mycket viktigt för säkerheten och tryggheten. Med brandmän på ditt företag bidrar du till och gör stor nytta för hela bygden. På köpet får du viktig kompetens inom brandskydd, första hjälpen och livräddning. Om något händer på er arbetsplats finns hjälpen nära och de känner dessutom till miljön väldigt bra för att göra en snabb insats.

VD:n hyllar sina anställda

Den 24 maj 2015 startade en brand på stolpfabriken Octowood i Kälarne, Bräcke kommun. Fem av de anställda var brandmän. Leif Berglund, företagets vd, hyllar deras insats:

Med deras kunskap gick branden att begränsa. Ingen behövde ge order till dem. De visste var traktorn var och de visste var pallgafflarna var för att ta bort virke från virkesmagasin där det skulle kunna brinna. Allt som någon skulle ha behövt tänka på, kunde de här killarna. Tack vare dem, och all övrig räddningsinsats, tror jag att vi kunde säga att vi kunde begränsa skadan till vad den nu blev, halva byggnaden är faktiskt kvar, säger Leif.

Branden på Octowood i Kälarne

Fler brandmän behövs i vårt län

I förbundets sju kommuner finns 30 deltidsstationer. På några av orterna behöver vi anställa nya brandmän.