Press

Har ni frågor om våra brandstationer? Eller behöver ni en förklaring av vår budget? Här finns en kontaktlista för media till några av våra medarbetare. Jämtlands räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund som ägs av kommunerna Östersund, Krokom, Strömsund, Berg, Bräcke, Ragunda och Härjedalen.

Frågor om pågående räddningsinsatser?

Ring vårt Inre Befäl på telefonnummer 063-51 10 09 för information om pågående insatser. Kom ihåg att de arbetar med insatsledning så tänk igenom dina frågor och var koncis när du ringer upp. Ibland svarar de inte och då beror det på att de arbetar med en räddningsinsats.

Geografisk område

Inre Befäl arbetar inte bara med insatser inom Jämtlands räddningstjänstförbunds geografiska område utan hanterar även ärenden i Åre kommun. Samt, från och med 30 mars 2022, larm som inträffar inom området Region 10. Det vill säga kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.

Direktionen, förtroendevalda

Direktionen består av förtroendevalda från de olika medlemskommunerna. Direktionens ordförande och vice ordföranden svarar på frågor om de politiska besluten som rör förbundet. Det kan vara frågor kopplade till handlingsprogram, förbundsordning, budget och annat som styrs av politiska beslut.

Stephen Jerand (kd), Östersund, ordförande

073-071 75 06
stephen.jerand@ostersund.se

Maud Peeker (c), Berg, 1:e vice ordförande

070-608 68 58
maud.peeker@berg.se

Sune Halvarsson (s), Härjedalen, 2:e vice ordförande

070-345 43 41
sune.halvarsson@hedeviken.st

Tjänstemän

Lars Nyman, Förbundschef och Räddningschef

Ger svar på övergripande frågor som handlar om till exempel verksamhetens budget, arbetsmiljöfrågor, samverkan med andra myndigheter, förbundets brandstationer, bemanning, förmåga, utbildning, olycksutredning.
063-14 80 30
lars.nyman@rtjamtland.se

Mats Sundbom, Chef Förebyggandeavdelningen

Ger svar på frågor som handlar om förebyggande arbete, till exempel tillsynsverksamheten, tillståndsgivning, samhällsplanläggning och sotning.
063-14 80 70
mats.sundbom@rtjamtland.se