Press

Här finns en kontaktlista för media till några av våra kontaktpersoner. Jämtlands räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund som ägs av kommunerna Östersund, Krokom, Strömsund, Berg, Bräcke, Ragunda och Härjedalen.

Frågor om pågående räddningsinsatser?

Vi ingår i Räddningsregion MittNorrland med 25 kommuner i ett gemensamt räddningsledningssystem. Som journalist kan du ringa till vakthavande befäl på 010-489 12 49 för information om pågående insatser. Befälen befinner sig på en räddningscentral i Sundsvall eller Östersund. Kom ihåg att de arbetar med insatsledning så tänk igenom dina frågor och var koncis när du ringer upp. Ibland svarar de inte och då beror det på att de arbetar med räddningsinsatser.

Geografiskt område

I Räddningsregion MittNorrland ingår Jämtlands Räddningstjänstförbund, Medelpads Räddningstjänstförbund samt kommunerna i Region 10 det vill säga kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.

Tjänstemän

Lars Nyman, förbundschef

Ger svar på övergripande frågor som handlar om till exempel verksamhetens budget, arbetsmiljöfrågor och samverkan med andra myndigheter.
063-14 80 30
lars.nyman@rtjamtland.se

Johan Wickenberg, räddningschef

Ger svar på frågor om förbundets brandstationer, bemanning, förmåga, utbildning och olycksutredning.
063-14 80 40
johan.wickenberg@rtjamtland.se

Mats Sundbom, chef Förebyggandeavdelningen

Ger svar på frågor som handlar om förebyggande arbete, till exempel tillsynsverksamheten, tillståndsgivning, samhällsplanläggning och sotning.
063-14 80 70
mats.sundbom@rtjamtland.se

Direktionen, förtroendevalda

Direktionen består av förtroendevalda från de olika medlemskommunerna. Direktionens ordförande och vice ordföranden svarar på frågor om de politiska besluten som rör förbundet. Det kan vara frågor kopplade till handlingsprogram, förbundsordning, budget och annat som styrs av politiska beslut.

Eric Jibor (s), Östersund, ordförande

eric.jibor@ostersund.se

Conny Persson (s), Härjedalen, 1:e vice ordförande

connypersson74@gmail.com

Erik Olofsson (c), Berg, 2:e vice ordförande

erik.olofsson@berg.se