Brandingenjör

Under 2024 förväntas Åre kommun bli en del av Jämtlands räddningstjänstförbund och vi behöver därför förstärka vår organisation med ytterligare en brandingenjör.

Om jobbet

Vill du vara med och arbeta för ett samhälle med färre olyckor och ökad trygghet? Vill du bidra till ökad riskmedvetenhet i samhällsbyggandet och samtidigt ha möjligheten att få vara med och hjälpa till om olyckan ändå skulle vara framme?

Räddningstjänsten har en central roll i samhällets arbete till skydd mot olyckor. Vi hjälper den enskilde att ha ett tillräckligt bra brandskydd, vi kontrollerar att brandfarliga varor hanteras på ett tillräckligt säkert sätt och med vår sakkunskap bistår vi flera andra myndigheter i deras arbete.

Vi söker nu en brandingenjör som kan förstärka vår förebyggandeavdelning. Vi vill också att du efter genomgången introduktion ska kunna arbeta som larm- och ledningsbefäl i vår operativa organisation.

Arbetsuppgifter

På Förebyggandeavdelningen hanterar vi ett flertal olika arbetsuppgifter. Vi arbetar bland annat med tillsyn och tillståndshantering, vi hjälper våra kommuner med rådgivning inom brandskydd, samhällsplanering eller riskhantering och vi arbetar med stärkt brandskydd i bostäder. Du har möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter utifrån dina egna intressen tillsammans med avdelningens och organisationens behov.  

Som larm- och ledningsbefäl arbetar du med ledning av räddningsinsatser från vår räddningscentral. Vi är en del av räddningsledningssystemet Räddningsregion MittNorrland som består av 25 olika kommuner.

Din profil

Till den här tjänsten söker vi dig som är utbildad brandingenjör och har läst påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB).

Då vi har en personalgrupp med stor erfarenhet får du gärna vara nyutexaminerad eller med kortare arbetslivserfarenhet. Tillsammans med övriga avdelningen finns mycket goda utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du är en person som kan arbeta självständigt och fatta egna beslut men också har en god samarbetsförmåga och kan se organisationens behov.

Du har B-körkort och god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Anställningsvillkor

Huvudsaklig anställningsort är Östersund. Tillträde tidigast 2024-01-08. Lön och övriga anställningsvillkor enligt överenskommelse.

Frågor

För mer information om tjänsten kontakta:

Mats Sundbom, chef Förebyggandeavdelningen, 063-14 80 70, mats.sundbom@rtjamtland.se

Fackliga företrädare

Martin Jonsson, Sveriges Ingenjörer, 063-14 80 74, martin.jonsson@rtjamtland.se

Sista ansökningsdag

Vi vill att du skickar dina ansökningshandlingar senast 2023-09-22, men vi går igenom ansökningar löpande under tiden och kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut. Skicka din ansökan, via mail med titel Brandingenjör, till: info@rtjamtland.se