Brandman på jobbet-dagen

Den första tisdagen i september uppmärksammar räddningstjänsterna alla deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare med kampanjen ”Brandman på jobbet-dagen”. Kampanjen syftar till att synliggöra både brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.

Denna dag visar brandmännen var de finns i vardagen genom att bära något från sin räddningstjänst, exempelvis en t-shirt, larmställ, en hjälm eller uniform på jobbet. Av Sveriges 16000 brandmän jobbar 10700 deltid och på många håll behövs fler.

Läs mer på www.rtjamtland.se/rib om du är nyfiken på uppdraget.

Monica Landin är heltidsanställd som kommunikatör hos Räddningstjänsten Jämtland. När det behövdes fler brandmän på Krokoms station tog hon chansen att bredda sina kunskaper och ta beredskap.

Jenny Persson jobbar inom hemtjänsten på Krokoms kommun. Krokoms brandstation har Jenny inom kort avstånd från både jobb och hem.

Jet Abbink är brandman på deltid i Hotagen. Hon driver en egen firma med slädhundar och är därmed brandman på jobbet på “Jet Sleddogs”. Det ser ut att vara en väldigt mysig arbetsplats.

Inga-Lill Grym är kock på Vemdalens skola och byter slevar mot slang när larmet går för Vemdalens station. 

Johanna Jonsson är en del av räddningstjänsten i Hede och är till vardags lärare på Sonfjällsskolan.