Gemensam ledning för 18 kommuner

Idag onsdag 30 mars klockan 09:00 tog Jämtlands räddningstjänstförbund över systemledningen för R10-området. Det vill säga kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.

Från den tidpunkten omfattar vår systemledning både våra egna medlemskommuner Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Östersund samt Åre kommun och det tillkomna R10-området. Sammantaget bildas ett område som vi kallar R18 för de 18 kommuner det representerar. Samtidigt tar även SOS Alarm i Östersund över räddningsåtgörningen för R10-området från SOS Alarm i Luleå.

Systemledning innebär den övergripande ledningen av vår räddningstjänst. Där har vi räddningschef i beredskap och inre befäl som tillsammans ser till att vi har beredskap för händelser samt hanterar pågående insatser.

R18 invigdes med kaffe och tårta på Trygghetens hus i Östersund. Där finns räddningstjänstens räddningscentral med inre befäl i anslutning till SOS Alarms trafikrum med deras räddningsåtgörare.

I bilden ser vi räddningscheferna Jonas Hallin från Lycksele kommun och Conny Sandström från Åsele kommun tillsammans med Jämtlands räddningstjänstförbunds Martin Jonsson inre befäl och Lars Nyman förbunds- och räddningschef.