Brandmän på internationell tävling

Den 22-31 juli pågår den stora internationella tävlingen ”World Police and Fire Games”, som i år sker i Rotterdam. Två av våra kollegor är med och representerar Sverige och det är Caroline Jonsson som är brandman i Hammarstrand och Magnus Faxbrink som är styrkeledare i Kälarne. Tävlingen har totalt 10 000 deltagare och innehåller 60 olika grenar. Caroline och Magnus har tävlat i grenen ”Ultimate Firefighter” med olika delar som påminner om det jobb man gör som brandman.

– Ultimate Firefighter har fyra etapper med olika moment som kräver snabbhet, styrka och viss noggrannhet. Vi bär och rullar brandslang, reser en utskjutsstege mot en vägg, bestiger trapptorn bärandes utrustning, flyttar en balk med hjälp av en slägga och släpar på en åttio kilo tung docka bland annat, berättar Caroline.

Konkurrensen är hård men våra kollegor, som avslutat sina grenar och kunnat åka hem igen, har skördat framgångar.

– Det har varit en otroligt rolig resa där man fått lära känna många nya härliga människor, berättar Magnus och fortsätter:

-Jag är nöjd med min insats. Slutade på nionde plats i min åldersklass, klådde min motståndare i alla “heat” och hade den snabbaste totaltiden av alla svenskar.

– Detta är tredje gången jag är med. Tidigare år har jag tävlat i styrkelyftsgrenar i stället. Jag tog silver i lagtävling med tre andra kvinnor från olika länder och kom på sjätte plats i individuella klassen, säger Caroline och avslutar:

– I år samlades alla 40 deltagande svenskar i ett lag och vi kunde heja på varandra, fira och samlas på middag och bankett. Det är en jättefin sammanhållning och stämning – det är det bästa med tävlingen.

Både Caroline och Magnus är taggade inför nästa års World Police and Fire Games som sker i Winnipeg i Kanada. De tar med sig nya erfarenheter, spetsar träningen och siktar på pallplats. Bra jobbat och lycka till med träningen hälsar vi!

Fler foton från tävlingen hittat du på vår Facebooksida.