Beredskapsveckan 2023

I sju dagar förväntas du klara dig utan samhällets hjälp vid ett strömavbrott. Vad innebär det egentligen? Plötsligt går elen. Internet fungerar inte, det finns inget vatten i kranen. Du försöker ringa men signalerna går inte fram. Dagarna går. Det blir kallt inne, maten i kylen blir dålig och ditt betalkort fungerar inte. Vad gör du?

Årets tema för beredskapsveckan är Öva. I utmaningen ”Sju dagar” får du, utan förberedelser, öva på att hantera ett långvarigt strömavbrott. Anta utmaningen och se hur väl du klarar den, den finns här online: Starta utmaningen

Foto: MSB/Michael Fredman

Bra saker att ha hemma

 • Batteridriven radio
 • Vatten i plastflaskor eller dunk
 • Sovsäck
 • Värmeljus
 • Tändstickor eller tändare
 • Spritkök
 • Mat för en vecka
 • Husapotek och medicin
 • Kontanter
 • Swish eller annan betalningslösning
 • Ficklampa
 • Batterier
 • Laddad powerbank
 • Viktiga telefonnummer på papper
 • Karta över närområdet