Nu kör vi - Skogsbrand 2024

Nu är det dags för konferensen Skogsbrand 2024. Från oss kommer brandingenjör Viktor Brandt vara med och tala om rutiner och dialog inför, under och efter naturvårdsbränning tillsammans med David Rönnblom från Holmen skog och Per Folkesson på Länsstyrelsen Södermanland. Styrkeledaren Håkan Modigh berättar tillsammans med Tony Johansson från Södertörns brandförsvarsförbund om vad vi kan förvänta oss av drönare vid en insats, med fokus på nuläge och framtida behov.

I programmet finns även erfarenheter från händelser och vad som hänt under skogsbrandsåret 2023 med bland annat en rapport från Norra Kanada. Hur man kan skydda trähus och bebyggelse. Vad brandmännen exponeras av vid en skogsbrand. Samt forskning inom olika områden kopplat till skogsbränder.

Konferensen sker på Frösö Park Hotel onsdag och torsdag 20-21 mars. Den arrangeras av Informationsbolaget i samverkan med Räddningstjänsten Jämtland och MSB.

skogsbrand2024.se