1. Startsida
  2. Jobba med oss
  3. Lediga tjänster
  4. Brandingenjör eller brandinspektör...

Brandingenjör eller brandinspektör i kombitjänst

Vill du vara och arbeta för ett samhälle med färre olyckor och ökad trygghet men också ha möjligheten att få vara med och hjälpa till om olyckan ändå skulle vara framme? Jämtlands räddningstjänstförbund kan vara rätt plats för dig!

Jämtlands räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten för kommunerna Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Östersund. Från 2024 blir också Åre kommun en del i förbundet. För att möta förbundets och avdelningens ökade behov söker vi en eller flera nya medarbetare i kombitjänst till vår förebyggandeavdelning. Du kommer att arbeta ungefär halva din arbetstid som larm- och ledningsbefäl i vår räddningscentral och den andra halvan med olycksförebyggande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Tjänsterna innebär kombinerat arbete mellan olycksförebyggande arbetsuppgifter och arbete i vår operativa organisation som larm- och ledningsbefäl. Som larm- och ledningsbefäl är du en del i räddningsledningssystemet Räddningsregion MittNorrland där du arbetar med insatsnära ledning och alarmering av räddningsresurser.

I din tjänst på Förebyggandeavdelningen finns möjlighet till arbete med ett flertal arbetsuppgifter. Just nu behöver vi förstärkning inom vår tillsynsverksamhet och med hantering av tillstånd för explosiv vara. Exakta arbetsuppgifter kan anpassas efter dina erfarenheter och din bakgrund.

Vi söker både dig som är ny i branschen och som är mer erfaren. Vi har stor erfarenhet och kompetens på avdelningen som vi gärna delar med oss av. Samtidigt är vi ständigt öppna för förbättringar och tar gärna till oss av dina erfarenheter.

Din profil

Du som söker den här tjänsten ska uppfylla något av nedanstående krav:

  • Brandingenjörsexamen samt Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB) med godkänt resultat.
  • Genomfört MSB:s utbildning Ledningskurs 1 samt Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet A eller motsvarande föregående utbildningar.

Du har B-körkort och arbetar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från myndighetsutövning eller arbete med lagen om skydd mot olyckor eller lagen om brandfarliga och explosiva varor. Det är även meriterande om du har genomfört MSB:s utbildning Ledningskurs 2 eller Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet B.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående och initiativtagande då vi gärna ser att våra medarbetare driver eget utvecklingsarbete inom ramen för tilldelade ansvarsområden. Vi tror att du har god samarbetsförmåga och är duktig på såväl muntlig som skriftlig kommunikation. 

Anställningsvillkor

Lön och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas de första 6 månaderna.

Din huvudsakliga anställningsort kommer att vara Östersund men vi är öppna för viss mån av distansarbete hemifrån eller från någon annan av förbundets brandstationer. Vi erbjuder även goda möjligheter till friskvård och tycker det är viktigt med en balans mellan arbete och privatliv

Tjänsten är säkerhetsklassad, det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

Vi vill att du skickar dina ansökningshandlingar senast den 8 december 2023 till: info@rtjamtland.se

Frågor

För mer information om tjänsten kontakta:
Mats Sundbom, Chef Förebyggandeavdelningen, 063-14 80 70, mats.sundbom@rtjamtland.se

Fackliga företrädare

Mikael Hagberg, Ledarna, 063-14 80 78, mikael.hagberg@rtjamtland.se
Martin Jonsson, Sveriges Ingenjörer, 063-14 80 74, martin.jonsson@rtjamtland.se