1. Startsida
  2. Jobba med oss
  3. Lediga tjänster
  4. Brandingenjör eller brandinspektör

Brandingenjör eller brandinspektör

Vill du prova att bo närmre fjällen?

Funderar du på hur det skulle vara att bo i en stad med direkt närhet till fjällen, skogarna och sjöarna? På hur det skulle vara att kunna välja dina skiddagar utifrån när solen skiner och verkligen uppleva vårvintern? Eller bor du redan här och vill prova på något nytt i ditt arbetsliv? Nu finns chansen!

Räddningstjänsten Jämtland söker dig som är brandingenjör eller brandinspektör och som vill prova på livet i Östersund med en förutsättningslös tidsbegränsad anställning. En möjlighet att prova på ett nytt liv utan att helt behöva lämna ditt gamla. Vi ser framför oss att du är hos oss i ungefär ett år, exempelvis från maj 2023 till maj 2024, men för rätt person kan anställningstiden vara flexibel – dock minst sex månader.

I Östersund finns en skidstadion i absolut världsklass, den rena och klara Storsjön och milsvida skogar. Samtidigt har vi en pulserande levande stadskärna och mycket bra kommunikationer med både tåg och flyg. Till Åre tar du dig med bil på en dryg timme och till Vemdalen är det inte mycket längre. Visst låter det bra?

Eftersom det är en tidsbegränsad anställning så söker vi i första hand dig med ett par års yrkeserfarenhet så att du kan börja producera omgående. Men självklart ger vi dig en introduktion till hur vi arbetar här och det finns goda möjligheter att prova på arbetsuppgifter som du inte testat tidigare.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på Förebyggandeavdelningen där vi hanterar ett flertal olika arbetsuppgifter. Vi arbetar bland annat med tillsyn och tillståndshantering. Vi ansvarar för sotning och vi är en rådgivande part till kommunerna inom brandskydd, samhällsplanering och riskhantering. Framför allt behöver vi förstärkning i vårt tillsynsarbete men i viss mån kan tjänsten också anpassas utifrån din specifika kompetens och dina erfarenheter.  

Din profil

För att vara behörig att söka vill vi att du uppfyller något av nedanstående:

  • Brandingenjörsexamen
  • Genomfört MSB:s utbildning Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet A eller motsvarande kurs

eller

  • Genom arbetslivserfarenhet uppnått en kompetensnivå som vi bedömer som likvärdig

Det är meriterande om du har erfarenhet från myndighetsutövning eller arbete med lagen om skydd mot olyckor eller lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Du har B-körkort och arbetar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi söker som sagt i första hand dig med yrkeserfarenhet. Men vi får hellre en sökande för mycket än en för lite så tveka inte på att skicka din ansökan om du är intresserad och har rätt kompetens.

Vi håller löpande intervjuer men vill ha dina ansökningshandlingar allra senast 28 februari 2023 till: info@rtjamtland.se

Frågor

För mer information om tjänsten kontakta: Mats Sundbom, Chef Förebyggandeavdelningen, 063-14 80 70, mats.sundbom@rtjamtland.se

Fackliga företrädare

Sven-Erik Svensson, Vision, 063-14 80 75, svenerik.svensson@rtjamtland.se
Martin Jonsson, Sveriges Ingenjörer, 063-14 80 74, martin.jonsson@rtjamtland.se