Rekrytering av RiB-brandmän

En brandkvinna sitter bak på brandbilen. Runt henne finns kollegor men de är beskurna så deras ansikten är inte med.

Vi söker varje år fler som vill jobba deltid som brandmän, som RiB “räddningstjänstpersonal i beredskap”. I fjol anställde vi 48 nya RiB. Några av dem har både hunnit utbilda sig och gått in i beredskap, andra är i utbildning nu eller börjar under våren. Tack alla som hjälpt oss och alla som har skickat in intresseanmälningar!

Samtidigt slutade tyvärr 46 RiB under 2022. De flesta slutar för att de flyttar eller byter huvudarbetsgivare vilket påverkar deras möjlighet att ha beredskap. Man behöver nämligen bo och jobba inom cirka 5 minuter från sin brandstation. Andra har jobbat klart – vissa med över 35 år som brandmän hos oss. TACK till er alla!

Vi fortsätter arbetet med rekrytering i år då vi har vakanser att fylla och vet att några kommer sluta. Vi hälsar dig som är nyfiken på yrket varmt välkommen med din intresseanmälan! Det är ett spännande och lärorikt uppdrag med fin gemenskap. Du får utbildning och en grundersättning på mellan 75 000 – 95 000 kr per år för beredskap var tredje eller fjärde vecka, övningar och materialvård. Ersättning för larm med mera tillkommer.

Läs mer om uppdraget och vilka stationer som har vakanser, gör din intresseanmälan och hör av dig om du har några frågor. www.rtjamtland.se/rib