Planera för säkra aktiviteter under sportlovet

Nypistad skidbacke

Sportlovet innebär att resor ökar, främst till våra fantastiska fjälldestinationer. I år uppmanar vi dig som planerar att resa till oss att se till att du gör det på ett säkert sätt för att minimera risken för smittspridning.

Försök begränsa det kollektiva resandet så långt som det är möjligt och undvik att träffa nya kontakter under resan och på resmålet. Umgås enbart med de som du umgås nära med i vardagen. Du bör också säkerställa att du kan isolera dig eller ta dig hem på ett smittsäkert sätt om du utvecklar symtom på covid-19.

Kom ihåg att du har ett personligt ansvar

För att du ska få den bästa upplevelsen av din vintersemester behöver du visa hänsyn, ta personligt ansvar och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

  • Umgås endast med ditt resesällskap och undvik nya kontakter. Särskilt viktigt är det att du inte bor hos äldre släktingar i fjällen, eller på annat sätt utsätter dem för risken att bli smittade av covid-19.
  • Säkerställ att du kan isolera dig på ditt resmål eller ta dig hem på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt om du utvecklar symtom på covid-19.
  • Förbered så mycket som möjlig och handla digitalt, så minimerar du antalet möten med andra människor på plats.
  • Undvik folksamlingar.
  • Testa dig, även vid lindriga symtom.

Du hittar mer information om vad du ska göra vid lindriga, allvarliga eller akuta symtom på 1177.se/jamtland-harjedalen