Fler kvinnor och män i räddningstjänsten 

Vi söker fler kvinnor och män till våra deltidsstationer. Kommande vecka har vi två infoträffar speciellt för kvinnor som vill veta mer om hur det är att jobba extra som brandmän – som ”räddningstjänstpersonal i beredskap”. Träffarna sker på Krokoms station på tisdag 24 maj och på Gäddede station onsdag 25 maj. Båda klockan 17.00-19.00. Därefter kör vi en träff till samma kväll på båda stationerna där det är öppet för alla, kvinnor och män, mellan klockan 19.00-21.00. Skriv upp det i din kalender, vi vill gärna träffa dig då!

Infoträffar för intresserade

På infoträffarna berättar vi om uppdraget – testerna man gör, utbildningen, beredskapen, olika larm vi hanterar och lönen och svarar på alla frågor som kan komma upp. Vi kikar på bildspel och fikar, sen visar vi utrustningen och de olika fordonen i vagnhallen. Om du vill kan du sedan anmäla dig som intresserad genom att fylla i ett formulär så blir du kontaktad av oss igen.  

I dagsläget har vi 377 anställda brandmän på våra 30 deltidsstationer och utav dem är 51 kvinnor. Vissa stationer har inga kvinnor ännu och andra relativt många som Krokom med sina fem stycken.

På träffarna finns den som är ansvarig på stationen och både kvinnliga och manliga brandmän är på plats.  

Varmt välkommen till oss!  

Du kan läsa mer om uppdraget här.