Takras i Lillänge

Söndag 3 mars vid halv tolv kom larm om takras på Intersport i Lillänge i Östersund. Räddningstjänsten startade insatsen genom att hjälpa sex personer att komma ut ur lokalen. Tre av personerna togs sedan om hand av ambulans och sjukvården och kunde åka hem senare under dagen.

Sök med specialresurser

Därefter kom Fjällräddningen med lavinhundar för att söka bland rasmassorna och snön som fallit ner i raset. Från Trondheim och Stockholm kom specialresurser för sök och räddning i raserade byggnader. Det fastställdes att rörelse fanns i konstruktionen och att det var riskfyllt att jobba i byggnaden. Under kvällen anlände även specialhundar för denna typ av insats. Det var tre hundar och ingen av dem hittade något tecken på att det skulle finnas personer kvar.

Räddningstjänsten kunde avsluta sin insats vid midnatt.

Se över belastningen på din fastighet

Detta är ett av flera ras under denna vinter. Det är fastighetsägares ansvar att se till att fastigheten är säker att vistas i. Räddningstjänsten uppmanar fastighetsägare att se över belastningen på sina tak.