1. Startsida
  2. Jobba med oss
  3. Lediga tjänster
  4. Förbundschef till Jämtlands...

Förbundschef till Jämtlands Räddningstjänstförbund

Är du den som vill vara med och påverka, driva och utveckla räddningstjänsten för framtiden? Är du ledaren som skapar förtroendefulla kontakter såväl internt som externt och med förmågan att få alla att arbeta mot gemensamma mål? Då kan du vara den vi söker!

Hos oss på Jämtlands Räddningstjänstförbund får du en flexibel arbetsplats, i en organisation som är under utveckling. Vårt förbund sträcker sig över de åtta kommunerna Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre och Östersund. Det ger oss ett stort uppdrag i att skapa trygghet och säkerhet för cirka 133 000 innevånare och turismen i länet. Hos oss ska alla kunna trivas och må bra. Vi arbetar ständigt med förbättringar för att kvalitetssäkra vårt arbete samt hitta effektiva och hållbara arbetssätt för framtiden. Tillsammans arbetar vi för din trygghet och ett hållbart samhälle.

Arbetsbeskrivning

I takt med att samhället förändras ökar också kraven på att räddningstjänsten ska fortsätta vara effektiv och samtidigt utveckla verksamheten för framtiden. Som Förbundschef driver du utvecklingen av förbundet framåt, både i regionen och nationellt, med fokus på medborgarnas trygghet och säkerhet. Du ansvarar för det löpande arbetet såväl som för förändrings- och utvecklingsarbetet inom och utanför organisationen. Du har ett nära samarbete med din förbundsledning. Vidare ansvarar du för förbundets långsiktiga mål, planer och visioner.

Förutsättningar för uppdraget är att du har en god dialog med ägarkommunernas politiker och tjänstepersoner för att kunna möta deras förväntningar nu och i framtiden. Utifrån medlemsbidrag kommer du att säkerställa förbundets budget och ekonomiska utveckling. Tillsammans med Räddningschefen och övriga ledningsgruppen arbetar du för en tydlig, effektiv och för verksamheten optimalt anpassad organisation. Du deltar även aktivt i nationella nätverk i syfte att driva och utveckla arbetet framåt.

Med rätt bakgrund finns möjlighet till en roll i den operativa verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med dokumenterat goda ledaregenskaper och chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar från offentlig sektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning.

I din roll som chef utövar du ett ledarskap baserat på lyhördhet, tydlighet och beslutsamhet. Du har förmåga att skapa både förtroende och goda relationer såväl internt som externt.

I ditt arbete är du lösningsfokuserad, analytisk och förmedlar information tydligt och enkelt. Du initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser samt följer upp verksamheten fortlöpande. Du ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier. Som person är du kommunikativ och strukturerad med en god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.

Vi vill att du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Vi ser det som meriterande om du har räddningstjänstbakgrund med en bred erfarenhet från branschen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Mycket god svenska krävs i tal och i skrift.

Du har B-körkort.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Arbetstid, varaktighet

100 %, enligt överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse.

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta:

Eric Jibor, Direktionsordförande, 072-517 14 06, eric.jibor@ostersund.se

För information om rekryteringsprocessen:

Peter Ekstrand, Avdelningschef Verksamhetsstöd, 063-14 80 35, peter.ekstrand@rtjamtland.se

Fackliga företrädare:

Martin Jonsson, Sveriges ingenjörer, 063-14 80 74, martin.jonsson@rtjamtland.se

Monica Landin, Vision, 063-14 80 34, monica.landin@rtjamtland.se

Jonas Björid, Kommunal, 070-298 08 02, jonas.bjorid@rtjamtland.se

Per Rosén Sjölund, BRF, 076-632 66 65, per.rosen.sjolund@rtjamtland.se

Mikael Hagberg, Ledarna, 063-14 80 78, mikael.hagberg@rtjamtland.se

Ansökan

Skicka dina ansökningshandlingar till rekrytering@rtjamtland.se senast 5 maj 2024, urval sker löpande. Ange ”Rekrytering, Förbundschef” som titel på ditt mejl.

Bifoga CV och personligt brev.