1. Startsida
  2. Jobba med oss
  3. Lediga tjänster
  4. Larm- och ledningsbefäl...

Larm- och ledningsbefäl i kombitjänst till Förebyggandeavdelningen

Vi har en vakant tjänst som innebär arbete på vår förebyggandeavdelning i kombination med arbete som larm- och ledningsbefäl. För den här tjänsten tillämpar vi löpande urval och tillsättning så hör av dig till oss så snart som möjligt om du är intresserad och har rätt behörighet.

Om jobbet

Tjänsten innebär ett kombinerat arbete mellan olycksförebyggande arbetsuppgifter och arbete i vår operativa organisation som larm- och ledningsbefäl. Som larm- och ledningsbefäl är du en del i räddningsledningssystemet Räddningsregion MittNorrland där du arbetar med insatsnära ledning och alarmering av räddningsresurser. 

I din tjänst på förebyggandeavdelningen finns möjlighet till arbete med ett flertal arbetsuppgifter. Vi arbetar bland annat med tillsyn, rådgivning och tillståndshantering för brandfarlig och explosiv vara. Exakta arbetsuppgifter kan anpassas efter dina erfarenheter och din bakgrund men tillsyn av den enskilde kommer vara en del i arbetet.

Vi söker både dig som är ny i branschen och som redan har en bakgrund inom räddningstjänsten. Vi har stor erfarenhet och kompetens på avdelningen som vi gärna delar med oss av. Samtidigt är vi ständigt öppna för förbättringar och tar gärna till oss av dina erfarenheter.

Om oss

Jämtlands räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggandeverksamhet enligt lagen om skydd mot olyckor i alla åtta kommuner i Jämtlands län. Vi har 35 brandstationer och 9 räddningsvärn, de allra flesta av våra cirka 600 medarbetare är brandmän i beredskapstjänst. Heltidspersonal har vi i huvudsak på brandstationen i Östersund som också kommer att vara din huvudsakliga arbetsplats. Det finns även möjlighet att i viss mån arbeta från andra stationer, exempelvis Åre och Järpen.

Om dig

För den här tjänsten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är lämplig för tjänsten. Vi söker dig som både tar stort ansvar och egna initiativ. Vi tror att du har god samarbetsförmåga och är duktig på såväl muntlig som skriftlig kommunikation. 

Krav

Du som söker den här tjänsten ska uppfylla något av nedanstående krav:

  • Brandingenjörsexamen samt Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB) med godkänt resultat
  • Genomfört MSB:s utbildning Ledningskurs 1 samt Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet A eller motsvarande föregående utbildningar.

Du har B-körkort och arbetar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Meriterande

  • Erfarenhet från arbete inom kommunal räddningstjänst
  • Genomfört MSB:s utbildning ledningskurs 2 eller motsvarande föregående utbildningar
  • Genomfört MSB:s utbildning Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet B eller motsvarande föregående utbildningar

Anställningsvillkor

Lön och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas de första 6 månaderna.

I arbetet som larm- och ledningsbefäl kommer dina arbetstider innehålla tjänstgöring under såväl dagar som nätter och helger.

Anställningsort kommer att vara Östersund men med möjlighet till arbeta från någon av våra andra brandstationer i viss mån efter överenskommelse. Vi erbjuder även goda möjligheter till friskvård och tycker det är viktigt med en balans mellan arbete och privatliv.

Tjänsten är säkerhetsklassad, det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

Skicka din ansökan till rekrytering@rtjamtland.se. Urval och tillsättning sker löpande.

Frågor

För mer information om tjänsten kontakta:
Mats Sundbom, Chef Förebyggandeavdelningen, 063-14 80 70, mats.sundbom@rtjamtland.se

Fackliga företrädare

Martin Jonsson, Sveriges Ingenjörer, 063-14 80 74, martin.jonsson@rtjamtland.se